FYSIOTHERAPIE

 

Bij Springvloed Fysiotherapie wordt op een deskundige en persoonlijke manier naar uw klacht gekeken. Rekening houdend met u als uniek persoon, maken wij vanuit onze deskundigheid een behandelplan. Tevens kunnen wij u voorzien in advies om blessures en/of klachten te voorkomen. Wij staan graag voor u klaar.

Op deze pagina vindt u meer informatie over onze services en fysiotherapeuten. Wij verwijzen u ook graag door naar onze eigen website voor het volledige aanbod.

www.springvloedfysio.nl


 010-4522976

 

SERVICES VAN SPRINGVLOED FYSIOTHERAPIE

Triggerpoint therapie

Triggerpoints zijn kleine knopen in het spierweefsel die kunnen ontstaan na overbelasting of verwonding. Veel pijnklachten die worden aangezien voor bijvoorbeeld artritis of tendinitis hebben in werkelijkheid een triggerpoint als oorsprong vaak in zo’n 80% van de gevallen. Door het losmasseren van deze punten komen de in het triggerpoint aanwezige afvalstoffen vrij en kunnen weer door het lichaam worden afgevoerd.

Massage

Via de massage herstellen we de basale ritmen van de mens om zo het zelfherstellende vermogen optimaal zijn werk te kunnen laten doen. Concreet kijken we naar de warmteverdeling en de verdeling van spanning door het hele lichaam. Het streven is met de massage de warmte en spanning te harmoniseren.

Personal Training

Wanneer jij verantwoordelijkheid neemt voor jouw gezondheid, dan staat Springvloed Personal Training klaar om je hierbij te ondersteunen. Middels een gedegen intake en analyse, en natuurlijk voor jouw uitdagende trainingen, maar ook tips & trics voor het dagelijks leven.., laat je de wekelijkse investering in je gezondheid, aansluiten bij je dagelijkse bezigheden.

Dry Needling

Met Dry Needling worden deze spierknopen met een acupuntuurnaald behandeld. Dit werkt sneller en daardoor effectiever, waardoor de afvalstoffen uit het triggerpoint direct vrijkomen. Door de nabehandeling met bepaalde vormen van massage en toepassing van Medical Taping vindt er sneller herstel plaats.

Playfull Pilates

‘Controllogy’ is de originele benaming van het programma van Joseph Pilates, die aangaf: ’Wanneer je de wervelkolom, soepel, stabiel en coördinatief goed weet te houden, dan kun je gezond oud worden’. Met Playful Pilates richten we ons op de innerlijke kracht van de mens. Met respect voor het lichaam en zoveel mogelijk op soeplesse, proberen we de uitlijning te optimaliseren. Zo kunnen we de vitaliteit verstevigen en verder uitbouwen.

Mindfulness

Mindfulness is een methode om, op een bewuste en vriendelijke manier, jouw aandacht te openen voor dat wat er is. Onze aandacht is vaak versnippert, we zijn bezig met dat wat komen gaat en wat is geweest, waardoor we niet in dit moment aanwezig zijn. Hierdoor wordt een hoeveelheid aan informatie zoals, gedachten, gevoelens, geluiden en lichamelijke sensaties niet opgemerkt en erkend.

Martin Springvloed

Martin Springvloed

Martin is afgestudeerd in 2003 als fysiotherapeut en heeft een achtergrond in de sport als o.a. pilates-, bootcamp-, bodycombat-, bodypump en RPM-instructeur en personal trainer. Met behulp van verschillende tools (denk aan coaching, mindfulness, aanpassingen in voeding etc.) adviseert en begeleidt Martin aanpassingen in de levensstijl om blijvend en langdurig resultaat te behalen en/of sportprestaties te optimaliseren.
Nina Mende

Nina Mende

Nina is afgestudeerd in 1998 als fysiotherapeute en is een klassieke therapeut die veel met hands-on technieken werkt. Nina is gespecialiseerd en geïnteresseerd in de psychosomatiek en psychologie die vaak achter lichamelijke klachten zit. Iedere patiënt wordt behandeld als een uniek persoon, waardoor de werkelijke oorzaak van de klacht snel zichtbaar wordt. Daarnaast verzorgt zij stevige sport- ontspannings- en doortastende bindweefselmassages.
Frans van den Heuvel

Frans van den Heuvel

Frans is afgestudeerd in 2017 als fysiotherapeut en behandelt voornamelijk vanuit een klassieke fysiotherapieachtergrond, aangevuld met triggerpointtherapie en medical taping. In 2020 is Frans begonnen met de opleiding Osteopathie. Zijn passie ligt nu dan ook met name op het gebied van training-optimalisatie en heeft daarnaast affiniteit met sport en animal flow-technieken.